26 de octubre de 2011

[Educació] Retallades al Garraf




Sumem forces per rebutjar les 

retallades dels Governs


L'EDUCACIÓ ÉS UNA 


PRIORITAT



Els centres escolars porten anys amb pressupostos molt limitats, que no han augmentat amb l'increment del nivell de vida (IPC) o fins i tot que han tingut alguna que altre reducció a cursos anteriors.
A aquest curs 2011-12, la situació s'ha agreujat de manera radical i agressiva. Això afectarà a l'educació de les nenes i nens de tots els centres de Catalunya i altres territoris de la resta de l'estat.
Al Garraf no ha sigut una excepció:
  • Els pressupostos de funcionament han tingut un 20 o 25 % de reducció en les despeses de funcionament. Alguns tenen problemes per pagar la llum !
  • Han reduït una mitja de 2 professors als centres educatius de la comarca
  • No es cobreixen algunes baixes docents i personal laboral
  • No es cobreixen les baixes del personal administratiu i de serveis
  • Es suprimeixen part o la totalitat de l’Aula d’Acollida  
I en canvi a l’escola privada concertada se li continuen atorgant nous concerts.
Som davant d'un procés de reduccions d'inversió en educació i precarització laboral amb un greu empitjorament de condicions de treball, amb l'objectiu d’abaratir els costos laborals per tal de facilitar en el futur el lliurament del sector a la gestió privada; és a dir, al negoci i benefici privat amb diners públics.
Aquestes retallades són un atac directe a la qualitat d’un servei que quedarà significativament afectat amb la seva aplicació ja que, alhora, suposen un increment de la càrrega de treball per a la resta del personal.
Tot això dins del discurs que ens hem d’estrènyer el cinturó cap a l'opinió pública, argumentat en que no hi han diners.
Un discurs manipulat pels que tenen el control dels mitjans de comunicació, que no son altres que els mateixos que treuen beneficis de les retallades als nostres serveis públics.
Però que ningú es confongui, aquest argument no té per on agafar-se !
Seguidament ho expliquem...

Hi han arguments de pes que la premsa generalista amaga, però que no perdem de vista:
1.El malbaratament dels diners en despeses innecessàries com aeroports sense avions, o competicions esportives milionàries, ...
QUE ES FACI UNA AUDITORIA DE LA DEUTE I QUE ES PORTI ALS RESPONSABLES ALS JUTJATS
( Més info a www.quiendebeaquien.org )
2. Els diners que contínuament estan donant als bancs per recapitalitzar-se mentre veiem com tenen grans beneficis (record de beneficis del Santander al 2010, 8.181 €) i com els seus directius es porten milionades en indemnitzacions.
NACIONALITZEM LA BANCA AMB TOTS ELS DINERS PÚBLICS QUE JA HAN REBUT 
I DISPOSEM D'AQUESTA BANCA PER QUE FACI UN SERVEI A LA SOCIETAT

3. El sistema que beneficia a uns quants
  • El BCE (públic) presta diners als bancs (privats) al 1% d'interès. Els bancs (privats) especulen amb “la marxa econòmica” dels països per comprar-los deute a l'interès que vulguin, ara a Espanya al voltant del 6% per exemple, o a Grècia al 18%.  
-I qui paga aquests diferencials d'interès que es queden els bancs com a benefici? 
-Doncs la nostra sanitat, les nostres pensions, la nostra educació, els nostres funcionaris, nosaltres els treballadors,...
  • Ja ha arribat un moment en què els països s'han d'endeutar més per pagar els interessos i per tant sense perspectiva de recuperació.
 
Rebutgem de totes totes la complicitat d’uns governs disposats a acabar amb l’Estat del Benestar per afavorir l’enriquiment d’una selecta minoria social.
Animem a les juntes d'AMPA's i claustres a distribuir aquesta informació a la comunitat educativa del Garraf amb l'únic objectiu possible: iniciar mobilitzacions junt amb altres territoris de Catalunya i de la resta de l'estat.
Per això s'ha constituit la plataforma per a la comunicació entre membres de la Comunitat Educativa: Catalunya es mou! (www.catalunyaesmou.wordpress.com)
Endavant per un ENSENYAMENT PÚBLIC I DE QUALITAT!!!!
 
ELS DINERS PER L'EDUCACIÓ I LA RESTA
DE SERVEIS PÚBLICS, NO PELS BANCS

 .

No hay comentarios:

Publicar un comentario