5 de febrero de 2012

Ens parlen de crisi econòmica i crisi de valors. Ens diuen que hem estirat més el braç que la màniga. Ens fan creure que ens hem d’estrènyer el cinturó. I moltes altres coses que sembla que ens facin responsables a nosaltres de l’actual situació.

Sembla que l’única solució que queda per sortir-ne és retallar els nostres drets, que ara sembla que siguin privilegis. Com si fóssim nosaltres els que haguéssim especulat en borsa, els que ens haguéssim enriquit amb l’especulació urbanística, o els que haguéssim fet estafes milionàries amb fons públics.

Nosaltres no hem fet res d’això, ben al contrari. Nosaltres som els que sempre hem pagat les conseqüències del sistema capitalista.
Som els que hem de treballar, som els aturats, som els que tenim problemes per arribar a final de mes, som els que no tenim drets perquè no tenim papers, els que ens quedem sense casa i sense ajuts.
Ens diuen que l’única solució per sortir de la crisi són les retallades dels serveis públics. Però no ens enganyen! La sanitat, l’educació, els serveis socials, són drets dels ciutadans i ciutadanes que han costat molt d’aconseguir, que garanteixen els mínims de qualitat de vida com a persones que som. I no. No ens els volem deixar prendre.

Convençudes de denunciar tot això engeguem aquesta campanya, que preténassenyalar alguns polítics, empresaris, i personatges coneguts que han contribuït a la misèria dels ciutadans i ciutadanes evadint impostos a altres països, fent frau fiscal (i per tant, robant els diners de tots), cobrant sous indecents mentre augmenta la pobresa, o estafant diners públics pel seu propi benefici.

Són persones ben conegudes a la nostra vida quotidiana, rics tots ells, que maniobren per ser encara més rics a costa de nosaltres, els treballadors i treballadores.
Volem denunciar que si es lluités de debò contra el frau fiscal i els lladres de guant blanc, si no s’augmentés el pressupost de l’exèrcit, si no seguíssim alimentant la monarquia espanyola hereva del franquisme, si els sous públics els decidissin els treballadors i no els polítics, si no es fessin aeroports sense avions i AVEs sense passatgers, hi hauria diners de sobres per mantenir totes les PIRMIs, per no haver de tancar hospitals, per tenir escoles, instituts i universitats de qualitat, i per no apujar el preu d’alguns serveis bàsics com l’aigua potable.

Per acabar, des de l’Assemblea Popular de Girona fem una crida a organitzar-vos als vostres pobles, ciutats, escales de veïns o llocs de treball, contra les injustícies d’aquest sistema explotador, governat per corruptes que apliquen lleis abusives contra els que hem de treballar per sobreviure. Alhora volem oferir-vos l’Assemblea Popular com un espai participatiu, obert, on podeu participar i dir-hi la vostra. És impossible canviar res tots sols, però junts ho podem tot!

Ni el capitalisme és l’únic sistema possible, ni les retallades són la solució a la crisi, ni tots tenim les mateixes responsabilitats. Que la crisi la paguin els rics!



No hay comentarios:

Publicar un comentario