6 de junio de 2011

Acta de l’assemblea del dissabte 4 de juny.

0- Explicació funcionament.
1- Assemblea immigració.
2- Assemblea Barcelona.
3- Continuitat acampada.
4- Ortoll - accions.
5- Enterro democràcia (5 de juny 11h i 20h desde Plaça de la Vila)
6- Comissions.
7- Altres.

0- Explicació funcionament

S'expliquen els principis de funcionament de l’assemblea. Cap comentari.

1-Assemblea immigració
S’explica l’assemblea que es durà a terme per tractar el tema de l’immigració. Serà dissabte 11 de juny a les 20h a la Plaça de la Vila.
Assemblea Barcelona
S’explica la participació a l’assemblea de pobles i ciutats feta a l’acampada de Barcelona:
-Coordinació conjunta a través d’una pàgina web.
-Participació de les mobilitzacions del voltant.
-Coordinació amb Penedès i Camp de Tarragona.
-Cal proposar dia i hora de reunió conjunta. Hem proposat que la fem a Vilanova i la Geltrú.
-Marxa a Madrid. S’acorda unió de tots els interessats per a anar a Madrid plegats.
Continuitat acampada
Es valora i dialoga sobre la continuitat de l’acampada a Vilanova i la Geltrú.
(Veure punt 7- Altres per a més informació)
Ortoll – accions
S’explica l’exploració que hi han fet avui dos companys. Han vist que cal netejar els camins tradicionals abans que desapareguin: queden integrats a les parcel.les privades. Dimecres dia 8 de juny a les 8h del matí es convoca una trobada per anar-les a esbrossar (cal portar guants i bon calçat)  És necessiten voluntàris!
Enterro democràcia (5 de juny a les 11h i 20h desde Plaça de la Vila)
Avui se n’ha fet difussió mitjançant una representació portant el punt d’informació al Mercat Central de Vilanova.
S’explica l’acció a l’entorn. Es comenta que l’hora pot ser un problema. Es proposa fer-ho a les 20h desprès de la cassolada. Com a contraproposta es proposa mantenir-ho al matí perque ja se n’ha fet difussió. S’acorda fer-ho a les 11h del matí i conjuntament amb la cassolada de les 20h, ambdues desde la Plaça de la Vila.

Comissions
*Proposta de Terrassa de fer arribar llistat de demandes concretes als partits polítics locals el dia de la constitució de la lesgilatura.
*Proposta del club del lector (pàgina web bibliografia indignada) Xarxa d’intercanvi de llibres.
*Trobada 5 de juny a Barcelona de xarxes d’afectats pels desnonaments a les 17h. Es comenta que aquest mateix tema es tracta aquí a Vilanova i la Geltrú tambè demà  dia 5 de juny a les 18h a la Plaça de la Vila. Si és possible anirà a Barcelona algun representant de la comissió.
*Proposta ànonima de pensar iniciatives de continuitat.
*Es comenta que hi ha queixes que a les Assamblees no es decideix res, que es decideix tot a les comissions.
Altres
Arran de l’últim punt que han comentat des de comunicació, s’obre el debat al voltant dels grups de treball ja existents. Es fa una crida a implicar-s’hi .
S’expliquen les que funcionen i les que s’han proposat i han de començar a treballar i és diu el dia i l’hora de la seva reunió. Tot això es comenta pensant en el moment de la desaparició de l’acampada.
Per aquest motiu:
-Un altre company opina que encara no es  pot desacampar la plaça fins que no es funcioni bé entre assemblees i comissions.
-Un altre  fa una crida al millorar aquest funcionament aprofitant les eines virtuals per poder deixar el moviment a punt per marxar de la plaça i que aquest no desaparegui.
-Un company opina que no cal desgastar-nos mantenint l’acampada per ella mateixa que l’important són les assemblees.
-Altre que no podem deixar l’acampada perquè encara estan massa desorganitzades i creu que això s’esfumaria.
-Company proposa afluixar el ritme d’assemblees i passar a fer-les cada tres o quatre dies i que es porti més feina desde les comissions.
-Company comenta que davant el desgast que comencen a veure, cal que recordem que l’important era plantar la llavor i que això sigui l’embrió d’un moviment llarg que aconsegueixi canviar les coses.
-Davant l’esgotament es demana ante tot respecte.
-S’opina que l’acampada és el que ens ha donat visibilitat i ‘sha de mantenir.
-Es parla de no desmuntar-la fins que funcioni la difussió als barris.
-“El camí és molt lluny i ple de coneixences”.
-Es parla sobre la xerrada a Islàndia.

2 comentarios:

  1. Es muy triste ver como ciertas personas se están apoderando de un movimiento que en principio era de todo el mundo a través de la acampada, convirtiendose en una especie de martires que piensan que canviaran el mundo poniendo tiendas en una plaza i nada mas. Una lucha reivindicativa es mucho mas que llamar la atención y una vez se ha llamado la atención hay que aprovecharlo para iniciar proyectos, como se esta haciendo, pero sin la acampada se podría haer mucho mas. Hoy en Lleida, una población importante han desmontado la acampada y van a seguir con el movimiento y seguramente mas fuetes que antes, con todas las energias puestas en los proyectos y en las asambleas de barrio y vecinales, pero no se puede decir porque la gente tiene demasiado mmiedo. Miedo de que esto no continue, miedo de que no nos lleve a ningún lado y con miedo si que no se llegará a ningún lado.

    ResponderEliminar
  2. S'està fent autocrítica en aquest sentit, pensant en la possibilitat de nous projectes i re-direccionar els esforços cap a assembles cada 2 o tres dies i fins i tot potser setmanals. També es qüestiona com ha de continuar l'acampada si es que ha de continuar. Si us plau, vine a les assemblees i digues la teva, seràs més que benvingut.

    ResponderEliminar