15 de junio de 2011

Reflexionem!

Una crítica positiva d'una indignada Vilanovina.
S'ha mantingut l'anonimat de la companya per respecte. El text es una crida a la reflexió per un moviment respectuos de i per totes. Extret de festevalavila@gmail.com on tot el que es rep, es tracta com es degut.

Hola nois i noies que llegiu el correu de Fes Teva la Vila.

Ahir vaig treure la meva tenda de la Vila per diferents motius. Llavors en treure-la, una noia em dir "marxes?" i li vaig dir "si" (convençuda) i em va respondre "ah." De camí cap a casa em vaig sentir malament!!! semblava que estava traint el moviment... i després vaig reflexionar.

Les raons d'un principi per acampar a la Vila i fer-nos veure davant l'ajuntament abans i desprès de les eleccions eren clares, l'efecte de la mateixa ha derivat en accions positives que han creat debats entre població vilanovina, punts de vista diferents al de cadascú, ens ha ensenyat a escoltar encara més, a conviure, a crear xarxes a la ciutat on es començarà a treballar en definir-les, i moltes més. És per això  que considero que com a fet simbòlic i de referència s'han deixar algunes tendes, però potser no totes. Algunes han fet comentaris sobre la clientela de la Carpeta Moderna, que està perdent guanys per la barrera de tendes que hi ha al davant, altres diuen que ja no van tant per la plaça amb la canalla perquè hi ha molts gossos, altres que no es senten identificats amb els acampats encara que també siguin indignats! i més exemples que ens han de fer pensar i reflexionar sobre la continuïtat de la totalitat de les tendes. Per que la plaça és del poble, això ho tenim molt clar, però al poble hi viuen moltes persones i s'ha de donar cabuda a totes.
Potser esperar fins dissabte és massa, no ho sé... però podem crear unes propostes i fer reflexions sobre el tema per tenir feina feta a la propera assemblea. Les propostes d'acció real, mitjançant les comissions, es poden fer i dur a terme amb la voluntat de tots i totes, i la responsabilitat social que tenim per viure en societat. I és per això que l'acampada ha estat un mitjà i no una finalitat en sí.

Us proposo llegir l'article que adjunto, d'un professor de la UAB sobre el Moviment 15M. Ens dona força i punts de vista interessants.
http://www.canalsolidario.org/noticia/movimiento-de-las-y-los-indignados-pasar-a-la-siguiente-fase/26812?utm_medium=email&utm_campaign=boletin&utm_source=semanalCSO

Que tingueu una bona tarda.
Una abraçada,
Xxxxx

2 comentarios:

  1. Bien, solo puedo estar de acuerdo con esta reflexion.
    Hace dias que pienso que el tiempo de estar acampados, deberia ir acabando, ya que a partir de cierto tiempo, es mas contraproducente que otra cosa.
    Entiendo que las cosas desde fuera se ven de otra manera, pero siempre hay que ponerse en la piel del 90% de la poblacion, que es la que ha de dar continuidad al movimiento, bien activamente, bien simpatizando con el, y esta gran masa social, esta empezando a no ver con buenos ojos la acampada, y esto, puede (y lo hara)derivar en una retirada de apoyos y simpatias por parte de la mayoria de la gente.
    Creo, desde mi punto de vista, que es hora de avanzar hacia otro modelo de protesta el cual se deberia estudiar muy bien, pero el hecho de tener las tiendas en la plaza, es una via muerta que ya no llevara a nada bueno.
    Solo es una reflexion personal, y probablemente, este equivocado, pero pienso que mucha gente, esta empezando a pensar de esta forma...
    Ademas, hay que sumar el cansancio fisico de los acampados, el cual, cada vez ira a mas, y eso, tampoco es muy productivo, creo yo.
    Un saludo, y animos a todos.

    ResponderEliminar
  2. totalment d'acord, jo crec k no cal deixar cap tenda, l'objectiu no és acampar. a més es perden energies k podrien servir per coses més útils. hem de seguir organitzats i portar a terme accions, així la resta de gent indignada a qui molesta l'acampada tornarà a donar-nos suport.

    ResponderEliminar